Om oss

30 år av kärlek till naturmaterial:
Unikt tidlöst hållbart mode från Maria Maruschka

Maria Maruschka står för unika plagg av god kvalitet att älska direkt – och som kommer skänka glädje och bekvämlighet i många år framöver. Sedan 1989 har vi presenterat ett unikt tidlöst mode i material av naturligt ursprung som lin, ull, mohair, siden och kashmir. I egen butik och online erbjuder vi våra efterfrågade kollektioner: i svensk design, delvis handarbetade och med småskalig tillverkning i våra ateljéer i Europa. Huvudkontoret ligger fortsatt i skånska Löddeköpinge och med designstudio i Florens.

Som familjeföretag brinner Maria Maruschka för mode som hjälper dig uttrycka vem du är och som samtidigt speglar en ansvarsfull syn på världen: ärlig slow fashion där eftertanke och medvetenhet står i fokus och stödjer en hållbar konsumtion.

Svenska pionjärer inom slow fashion

Slow fashion eller hållbar design är numera en självklar del av vår livsstil och har så varit för Maria Maruschka sedan varumärket föddes i slutet av 1980-talet – då begreppet ännu inte existerade. Fröet till företagets filosofi var grundaren Maria Olenklints innerliga känsla för naturliga, miljövänliga material och traditionella, hantverksmässiga tillverkningsmetoder. Genom att kombinera dessa i sin egna, personliga design har hon i över 30 år skapat unika kollektioner i naturmaterial som nu även älskas av en ny generation medvetna, modeintresserade konsumenter. Sedan 2004 drivs företaget ihop med dottern Cornelia, som efter avslutad designutbildning och examen i Italien (Accademia Italiana, Florens) bidragit till ett utvecklat varumärke med fler spännande, bekväma och hållbara kollektioner och accessoarer.

 

Poncho med ärm

Stickade plagg av hög kvalitet i naturmaterial

Ursprungligen handlade materialvalet främst om lintyg och lingarn men efterhand tillkom mohair, ull (”Super Extra Fine Virgin Wool”), siden och kashmir samt viskos av bästa kvalitet. Det fina garnet köps in från exklusiva producenter i Italien, Frankrike och Polen. All design görs i Sverige och den småskaliga produktionen äger rum i våra egna ateljéer i Polen och Italien som vi har en mycket personlig relation till. Hos Maria Maruschka äger ingen som helst produktion rum i fjärran länder. Ett plagg från Maria Maruschka har därför aldrig transporterats i en miljöbelastande, impregnerad container. Vårt löfte till dig är detsamma nu som från start: tidlös, ekovänlig design.

Vi värnar om en schysst produktion

Vi vill ta ansvar för både människor och miljö och Maria Maruschka har alltid gått sina egna vägar. Där andra kör enligt skolboken med budget, ledtider och deadlines har vi på Maria Maruschka gjort alternativa tolkningar. För oss betyder inte ”deadline” ett fast datum som vi måste anpassa oss till. För oss är det den tidpunkt när modellen är tillräckligt bra och utvecklad för att sättas i produktion med rätt materialval. Hållbar design omfattar självklart hela kedjan där vår tillverkning sker med full insyn. Vi är ett transparent företag som garanterar goda arbetsförhållanden under hela produktionsprocessen.

Från fint garn till stickad tröja från Maria Maruschka

Vi är stolta över våra klädkollektioner och berättar gärna för våra kunder hur plagget de väljer skapats.  Här är ett exempel på hur det kan gå till: först köper vi garn av finaste merinoull, linne eller  mohair. Utifrån vår egen design stickas tröjans delar i en handsticksmaskin. Därefter syr vi alla sömmarna för hand. Slutligen stryker vi tröjan för rätt passform. En unik, handarbetad stickad Maria Maruschka-tröja har tillverkats med kärlek, omsorg och mycket passion. Äkta tidlös slow fashion och en tröja som kommer att hålla och se bra ut i många år.

 

 Välkommen till en hållbar & inspirerande garderob

Vår önskan och förhoppning är att människor, precis som vi, stannar upp och tänker till när det gäller  klädinköp. Väljer plagg gjorda med omsorg och av naturmaterial och som håller över tid. Säger nej till slit och släng. Köper du ett plagg av oss ska du kunna återkomma år efter år för att komplettera. Vissa material och färger i vår kollektion är återkommande och vår idé är alltså att du på lång sikt kan utöka din garderob med tidlöst och hållbart mode. Tack för ditt förtroende!

 

FÖRETAGSFAKTA:
KORT OM MARIA MARUSCHKA

Familjeföretaget Maria Maruschka grundades 1989 i skånska Löddeköpinge, där huvudkontor samt butik är belägna. Bedriver egen kläddesign med designstudios i Löddeköpinge samt Florens. Egen tillverkning i ateljéer i Sverige, Polen och Italien. Efter att ha haft flera egna butiker i Sverige (Stockholm, Ystad, Malmö, Löddeköpinge) och Italien (Florens) med flera återförsäljare i Sverige, Norge Danmark Tyskland och Schweiz erbjuder nu företaget onlineförsäljning: www.mariamaruschka.com

Kontakta oss!

Följ oss på nätet!

[]